0040.754.079.581 info@aromawellness.ro

Călătorind prin România am descoperit o mulțime de locuri de neuitat, multe dintre ele nevalorificate la adevărata lor importanţă turistică. Şi chiar dacă omul a creat propriile sale monumente arhitecturale şi peisagistice, cele lăsate moştenire de natură parcă ne atrag mai mult, poate tocmai datorită faptului că nu sunt create de mâna omului. Cu această ocazie am selectat pentru voi câteva astfel de monumente pe care trebuie să le includeţi în planurile dumneavoastră de vacanţă viitoare. Iar dacă le-aţi văzut deja, cu atât mai bine, vă puteţi reîntoarce iar şi iar, depănând amintiri.

Sfinxul

Ne-am delectat în articolul precedent cu câteva imagini reprezentând minunata cascadă Bigăr, un adevărat monument al naturii pe care nimeni nu ar trebui să îl ignore atunci când îşi propune o excursie sau o călătorie de vacanţă. Nu putem însă trece cu vederea nici Sfinxul, care este unul dintre simbolurile României. Această formaţiune geologică este o atracţie turistică importantă şi în acelaşi timp o operă de artă a naturii. Sfinxul a fost creat prin eroziune eoliană şi a prins o formă care seamănă cu un cap de om. Comparându-l cu Sfinxul Egiptean, oamenii i-au oferit şi un aer mistic, creând poveşti şi legende care înconjoară această minune a naturii.

Localizarea: în apropierea localităţii Bucegi, cale de acces: Telecabina Buşteni – Babele.

Gheţarul de la Scărişoara

Peştera Gheţarului de la Scărişoara găzduieşte cel mai mare bloc de gheaţă subteran din România motiv pentru care a devenit și una dintre cele mai importante atracții turistice. Situată în Munţii Apuseni, peştera este înconjurată de peisaje şi păduri superbe, pe un traseu extrem de apreciat de pasionaţii de drumeţii. Formaţiunile de gheaţă din interiorul peșterii sunt impresionante.

Localizarea: Munţii Apuseni, comuna Gârda de Sus, judeţul Alba.

Cazanele Dunării

Acest defileu al Dunării, la trecerea prin Munţii Carpaţi, este zona perfectă care te face să te minunezi de frumuseţile ţării. Cazanele Mari au o lungime de 4 km, iar Cazanele Mici, 3 km. Este o zonă unde apa este cea mai îngustă din defileul Dunării şi formează peşteri şi peisaje superbe, de-a lungul munţilor. Te poţi plimba cu barca şi poţi admira natura într-una dintre cele mai frumoase forme.

Localizarea: între Valea Ogradena şi Ogaşul Turcului, judeţul Mehedinţi.

Delta Dunării

Cu toţii am învăţat despre Delta Dunării pe băncile şcolii, mulţi dintre noi având şi curiozitatea de a vizita această rezervaţie naturală cu peisaje superbe, floră şi faună unice în acest colţ al Europei. Veţi descoperi aici numeroase specii de peşti, amfibieni, mamifere rare,  în plus faţă de păsările acvatice, care sunt atracţia principală. O plimbare cu barca în deltă poate fi o experienţă de neuitat atât pentru cei pasionaţi de călătorii cât şi pentru cei care îşi doresc să se relaxeze şi să uite pentru câteva ore sau zile de problemele vieţii de zi cu zi.

Localizarea: Dobrogea, judeţul Tulcea.

+ Aboneaza-te la Newsletter-ul Nostru

Aboneaza-te la Newsletter-ul Nostru