0040.754.079.581 info@aromawellness.ro

În cazul în care vă doriți un sejur care să fie nu doar relaxant ci și benefic pentru sănătatea dumneavoastra, puteți alege să vizitați una dintre stațiunile balneare din țara noastră. Chiar dacă gusturile diferă de la om la om, noi vom încerca în câteva cuvinte și imagini să facem un top al acestor locații astfel încât alegerea dumneavoastră să fie una cat se poate de ușoară. Prin urmare, iată alegerile noastre în materie de turism balnear:

Baile Herculane

Cei care își doresc un sejur balnear într-o stațiune de prestigiu încărcată de farmec și istorie, pot opta pentru stațiunea Baile Herculane din județul Caras- Severin, aflată în SV țării, pe valea Cernei, la 19 km de Orșova. Baile Herculane este cea mai veche stațiune balneară din România și una dintre cele mai vechi din lume, fiind atestată documentar încă din perioada în care romanii colonizau Dacia, inanul 153 e.n. Puterea tămaduitoare a izvoarelor termale de aici a fost descoperită de romanii sosiți în colonie, cei care i-au și dat numele. În prezent stațiunea este renumită în toată lumea. În mod special pentru izvoarele sale sulfuroase, termo-minerale și cloruro-sodice, indicate atât pentru tratamentele de cură externă cât și pentru cele de cură internă.

Calimanesti – Caciulata

Calimanesti – Caciulata este o alta stațiune balneară de prestigiu situată în județul Vâlcea, la 18 km nord de orașul Ramnicu Valcea, perla stațiunilor balneoclimaterice de pe valea Oltului. Calimanesti – Caciulata este renumită în primul rând pentru efectele terapeutice ale apelor sale minerale, pentru bioclimatul său dar și pentru nenumăratele puncte de interes pe care turiștii le vor descoperi în zonă.

Recomandăm Calimanesti Caciulata celor care își doresc un sejur perfect care să le asigure relaxarea și liniștea de care au nevoie dar și în cazul în care își doresc tratarea unor afecțiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice); afecțiuni hepatobiliare; afecțiuni renale și ale căilor urinare; afecțiuni metabolice și de nutriție (diabet zaharat, obezitate); afecțiuni reumatismale inflamatorii (artroze); afecțiuni neurologice periferice; afecțiuni respiratorii, afecțiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale).

Baile Felix

Baile Felix, amplasate la doar 8 kilometri Sud de Oradea, reprezintă una dintre cele mai renumite stațiuni balneare din Romania, cunoscută încă de pe vremea romanilor, la fel ca în cazul de mai sus, Baile Herculane. Tratamentele specifice Bailor Felix includ: băi calde cu ape minerale în căzi și bazine, instalații pentru aplicații calde cu nămol și parafină, bazine cu apă minerală termală pentru kinetoterapie, instalații pentru electro și hidroterapie, saună, instalații de aerosoli și inhalații, piscine acoperite și în aer liber cu apa minerală termală (funcționeaza permanent), săli de gimnastică medicală. Împreună cu stațiunea vecină, Baile 1 Mai amplasată la o distanță de doar 2 kilometri, Baile Felix reprezintă destinația perfectă pentru cei care își doresc un tratament pentru afecțiuni precum cele reumatice inflamatorii sau degenerative, afecțiuni reumatismale abarticulare, afecțiuni post-traumatice, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni neurologice, afecțiuni ginecologice, afecțiuni asociate (boli de nutriție și metabolism, boli endocrine).

Sovata

Sovata este o altă stațiune balneară de prestigiu a României, situată la aproximativ 54 km de municipiul Tărgu Mureș, recunoscută pentru proprietățile sale terapeutice înca din 1597. Factorii curativi ai stațiunii sunt reprezentați de lacurile heliotermale din zona, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Lacul Ursu, care prezintă și el fenomenul de heliotermie. Turiștii care vor să își petrecă un sejur aici au la îndemână multiple posibilități de recreere sau refacere. Stațiunea dispune și de o pârtie de ski, pentru împătimiții sporturilor de iarnă.

+ Aboneaza-te la Newsletter-ul Nostru

Aboneaza-te la Newsletter-ul Nostru