0040.754.079.581 info@aromawellness.ro

Chiar dacă mulți dintre noi ne lăudăm cu faptul că ne place să călătorim şi mai mult, că ne place România și ne lăudăm cu frumusețile sale naturale, puţini dintre noi sunt cei care au vizitat cascada Bigăr, cel puţin până în urmă cu câțiva ani. Fie că ne place sau nu, acest monument al naturii de o frumusețe desăvârșită a fost popularizat nu de concetățenii noștri ci de cei de la revista The World Geography care nu numai că au inclus-o într-o listă a celor mai frumoase cascade din lume ci au așezat-o la loc de cinste tocmai în capul acelei liste, pe un binemeritat loc întâi.

O destinație turistică perfectă, Cascada Bigăr este şi va fi un loc pe care trebuie să îl vedem măcar o dată în viaţă. Un loc pe care îl recomandăm atât celor care vor vizita Cheile Nerei cât şi celor care nu şi-au făcut încă planuri de vacanță.

De când a fost numită cea mai frumoasă cascadă din lume de către cei de la The World Geography, Cascada Bigăr a devenit un must see pentru toată lumea care vizitează Cheile Nerei. Ca tot românul, am adăugat și eu Cascada Bigăr pe lista mea de obiective de vizitat în România. După ce am bifat Cascada Beușnița și Lacul Ochiul Beiului am vizitat și eu această frumusețe a zonei.

„Uneori, vezi cate o fotografie cu un peisaj natural ce ti se pare ireal. Asa se întâmplă cu Izvorul Bigăr care parcă e desprins din basme… E un loc magic”, scriau editorii publicației americane Huffington Post în urmă cu ceva vreme, asemuind totodată această cascadă cu o scenă din filmul Mica Sirena.

Cascada Bigăr face parte dintr-o rezervație naturală înființată în anul 1982 și declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – arii protejate). Aria naturală se întinde pe o suprafață de 176,60 hectare și este inclusă în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Stanca acoperita cu mușchi alături de izvorul subteran creează un colt de natura de o frumusețe unică. Este ușor de înțeles de ce acest loc situat in Munții Aninei, din vestul României, este nu doar unul dintre cele mai frumoase locuri din țară, ci și din lume, spun americanii.

“Rezervația reprezintă o zonă colinară, cu izvoare, chei, abrupt-uri calcaroase, văi, lapiezuri, doline, ponoare, peșteri, avene, poiene și pajiști; cu o faună alcătuită din mamifere (urs brun, râs, lup, vulpe), păsări, reptile, broaște și pești; și o floră (nuc comun, alun turcesc, ghimpe, bujor bănățean) specifice grupări montane a Munților Banatului” (Wikipedia)

+ Aboneaza-te la Newsletter-ul Nostru

Aboneaza-te la Newsletter-ul Nostru